[bvi]
  • Українська
  • English

Керівництво Покровської райдержадміністрації  та райради з робочим візитом відвідали Шахівську ОТГ

28.04.2021 в 20:32

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Голова Покровської райдержадміністрації Андрій Бондаренко та голова Покровської районної ради Юрій Ключка продовжують об’їзд територіальних громад великого Покровського району для вивчення проблематики на місцях і вироблення загальної стратегії розвитку.  27 квітня 2021 року  керівники відвідали  Шахівську ОТГ.

Як відомо, на території даної громади кілька великих підприємств добувають глину, яку потім переробляють в кераміку, сировину постачають в багато країн світу. Так, першою точкою об’їзду стали саме глиновидобувні компанії.

“Наше підприємство працює з 1995 року, створено близько 190 робочих місць , займаємося видобутком вогнетривкої глини і майже 90% відвантаження йде на експорт. З керівниками району сьогодні відвідали відвантажувальний майданчик і склади з корисних копалин. Обговорили взаємодію з керівником Шахівської громади – у нас підписаний соцконтракт з даною ОТГ, тому в тісній співпраці працюємо з багатьох питань “, – пояснив в.о. директора ПрАТ “Глини Донбасу” Михайло Довгошей.

Наступною точкою відвідування став Центр надання адміністративних послуг.

Відкритий в 2018 році в Шахівській об’єднаній територіальній громаді ЦНАП став першим сільським центром, де проводиться оформлення паспортів.

“Оформити внутрішній паспорт у вигляді ID-карти або закордонний біометричний паспорт жителі Шахівської ОТГ можуть безпосередньо у своїй громаді”, – коментує начальник ЦНАП.

В ході об’їзду ОТГ, відвідали керівники та амбулаторію Шахівської громади, будівля якої розташована по сусідству з ЦНАП. Споруда 1913 року капітально відремонтовано і сьогодні в сучасних кабінетах активно ведеться прийом пацієнтів. Однак, медики повідомили про наболіле питанні – нестачі кадрів.

До того ж, сьогодні амбулаторія з певних причин не має акредитацію на видачу лікарняних листів. Посприяти у вирішенні даного питання пообіцяв голова Покровської РДА Андрій Бондаренко.

По завершенню робочого візиту Андрій Бондаренко та Юрій Ключка відвідали одне з великих сільськогосподарських підприємств громади.

“Шахівська ОТГ – перша утворена сільська ОТГ в Донецькій області. Територія громади багата унікальними прибутковими природними ресурсами. Крім цього, підтримують бюджет також сільськогосподарські підприємства та малий бізнес.

За результатами об’їзду громади обговорили з головою ОТГ проблемні питання. Надалі будемо спільно з Покровської РДА продовжувати працювати в напрямку їх вирішенні, щоб Шахівська ОТГ і в майбутньому залишалася самодостатньою громадою Покровського району “, – підсумував візит в ОТГ голова Покровської районної ради Юрій Ключка.

 

print