[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація по обласному конкурсу піаністів Прокоф`євська весна

17.04.2019 в 13:10

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Планом роботи управління культури і туризму ОДА передбачається проведення обласного конкурсу піаністів «Прокоф`євська весна». Положення про цей конкурс затверджено наказом начальника управління культури і туризму ОДА 02.07.2018 № 72-0д та зареєстроване Головним територіальним управлінням юстиції в Донецькій області 01.08.2018. Організаторами конкурсу разом з управлінням культури і туризму ОДА, Торецьким музичним коледжом та Маріупольським коледжом мистецтв є і відділ культури Покровської райдержадміністрації.

Мета та завдання конкурсу- сприяння естетичному вихованню підростаючого покоління через ознайомлення з кращими зразками вітчизняної та зарубіжної музичної культури; виявлення та підтримка обдарованих дітей, сприяння розвитку таланту і творчого потенціалу молодих вихованців через удосконалення виконавської інструментальної майстерності; укріплення творчих зв»язків закладів позашкільної освіти області та вищих навчальних закладів; вшанування пам»яті всесвітньо відомого композитора С.Прокоф`єва, популяризація його творів, збереження української музичної спадщини.

Конкурс проводиться 1 раз на 2 роки у базових закладах позашкільної освіти області, коледжах.

Конкурс планується проводити в 2 етапи та заключний гала-концерт у с. Сонцівка Покровського району, у відділі Донецького обласного краєзнавчого музею «Музей С.С.Прокоф`єва».

Перший тур конкурсу (відбірковий) вже проведено з 20 по 26 березня 2019 року по базовим мистецьким школам, які надали заявки до 15 березня 2019 року. Кількість учасників- необмежена.

Другий тур (обласний) проведено 13 квітня 2019 року в Маріупольському коледжі мистецтв (південна частина області) та в Торецькому музичному коледжі (північна частина області). Заявки приймалися до 08 квітня 2019 року. Кількість учнів-не більше ніж по 3 учня від кожного навчального закладу.

Заключний гала-концерт відбудеться 20 квітня у с. Сонцівка. Вихованці мистецьких шкіл та коледжів Донецької області запрошені прийняти участь в конкурсі піаністів Прокоф`євська весна.

Конкурс проводиться за номінацією «Фортепіано», визначено 5 вікових категорій (1- від 7 до 10 років, 2- від 11 до 13 років, 3- від 14 до 16 років, 4- від 17 до 19 років, 5- від 20 років і старше): програмні вимоги до них по репертуарній програмі конкурсу.

До кожної номінації конкурсу передбачені нагороди: дипломи та звання лауреату Конкурсу 1-3 ступеню, диплом та звання дипломанта конкурсу. Учасники, які не отримали звання, отримують грамоту «За участь у конкурсі». У разі виявлення високого рівня майстерності та оригінальності конкурсних робіт за рішенням Журі може бути присуджено Гран-прі.

print