[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

03.01.2023 в 12:44

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Е-ЛІКАРНЯНІ: що змінюється для страхувальників

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності є Пенсійний Фонд України.

Це передбачено Законом України від 21.09.2022 № 2620-IX “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2022 № 1350 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації окремих функцій Пенсійного фонду України та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

УВАГА! Зміни застосовуватимуться до лікарняних, відкритих після 1 січня 2023 року. Ті лікарняні, які почались в 2022 і продовжились в 2023 році, розраховуватимуться за старими правилами.

Важливо! Роботодавцям, для подання заяв-розрахунків по лікарняних, не потрібно укладати з Пенсійним фондом України договір про визнання КЕП, як це було передбачено раніше у взаємовідносинах із ФССУ .

Авторизуйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду

https://portal.pfu.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП)

Дивіться відеоінструкцію  https://youtu.be/9krU5sktaXM

Бережіть себе та отримуйте пенсійні послуги не виходячи з дому 🇺🇦!

02 січня Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області розпочато фінансування пенсій січня 2023 року для пенсіонерів області

02 січня Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області розпочато фінансування пенсій січня 2023 року для пенсіонерів області.

На пенсійні виплати спрямовано 14,6 млн грн.

Пенсії через відділення поштового зв’язку профінансовано по 04 січня включно.

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #пенсія #Донеччина #виплати #ВПО

print