[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

02.12.2022 в 15:00

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

ВАЖЛИВІ ОНЛАЙН-ПОСЛУГИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ – можливість подати заяву на призначення пенсії за віком, по втраті годувальника, по інвалідності, за вислугу років тощо, або заяву на перерахунок пенсії, якщо ви вже пенсіонер.

Крім того, на порталі електронних послуг Пенсійного фонду є можливість скористатись сервісом «Автоматичне призначення пенсії», що дозволяє надати необхідні для призначення пенсії інформацію та документи завчасно, до настання пенсійного віку, а також перевірити наявні в Пенсійному фонді дані.

ВИПРАВЛЕННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ В РЕЄСТРІ ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ – у разі перевірки персональних даних в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Фонду виявлені неточності в прізвищі, імені, по батькові, серії та номері паспорта, даті та місці народження, місці проживання є можливість надати документи, що підтверджують правильність уточнених даних. Після підтвердження відповідності реєстраційних даних та наявних документів, зміни до персональної облікової картки будуть внесені у п’ятиденний термін.

ОТРИМАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДОВІДОК – електронні довідки з QR-кодом про стаж, заробітну плату та розмір пенсії тощо є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органах Фонду.

ПЕРЕВЕДЕННЯ ПЕНСІЇ З ПОШТИ НА БАНК – можливість подати заяву про зміну способу виплати пенсії, а саме перевести пенсійну виплату з поштового відділення на банківську установу, вказавши необхідні реквізити.

ДОСТУП ДО ЕЛЕКТРОННОЇ ТРУДОВОЇ КНИЖКИ – зручний цілодобовий доступ до інформації про трудові відносини працівника. Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперових трудових книжок, що дозволяє зберігати дані про періоди роботи в електронній формі. Головною перевагою електронної трудової книжки є відсутність ризику втрати, пошкодження або фальсифікації даних.

ОТРИМАННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ – можливість отримання кваліфікованих індивідуальних відповідей та роз’яснень питань пенсійного забезпечення від фахівців Фонду.

Бережіть себе та своїх близьких!

Користуйтесь онлайн-послугами Пенсійного фонду України на https://portal.pfu.gov.ua/

Інформація про результати перерахунку пенсій з 1 грудня 2022 року
З 1 грудня 2022 року проведено перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 2027,00 до 2093,00 грн.
Означеному перерахунку підлягали наступні види виплат:
🔹мінімальна пенсія за віком непрацюючим пенсіонерам;
🔸мінімальна пенсія шахтарям;
🔹мінімальна пенсія сім’ям військовослужбовців у разі втрати годувальника;
🔸мінімальні пенсійні виплати особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій;
🔹підвищення ветеранам війни та членам сімей загиблих/померлих ветеранів війни;
🔸підвищення жертвам нацистських переслідувань з числа осіб з інвалідністю та членам сімей померлих жертв нацистських переслідувань;
🔹 пенсія за особливі заслуги перед Україною;
🔸максимальний розмір пенсії;
🔹надбавка донорам.
В результаті перераховано 625,4 тис. пенсійних справ. Середній розмір підвищення склав 31,85 грн.
проведено перерахунок пенсій відповідно до п. 3 постанови КМУ від 23.11.2011 №1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян,
які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” пенсіонерам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
В результаті перераховано 2,5 тис. пенсійних справ. Середній розмір підвищення 2264,56 грн.
В грудні поточного року пенсіонери, які мали право на перерахунок, отримають перераховані пенсії.
Всі перерахунки проведено в автоматичному режимі за матеріалами пенсійних справ без особистого звернення пенсіонерів.
Авторизуйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua за допомогою Дія.Підпис
Дивіться відеоінструкцію https://cutt.ly/uBQcrhc

Бережіть себе та отримуйте пенсійні послуги не виходячи з дому !

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ!

02.12.2022 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії та пільги.

Перелік за посиланням – https://cutt.ly/61PlQd7

print