[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

05.05.2023 в 18:50

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
05.05.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням – https://v.gd/CjSpwF
Возможно, это изображение текст
На виконання вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 28 квітня № 438 «Деякі питання організації забезпечення соціальними послугами з догляду та медичними послугами потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які їх потребують».
Постанова затверджує Порядок організації надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (далі – потерпілі), яким передбачено наступне:
-потерпілим, яким згідно з медичним висновком про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі або відповідно до індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю (у разі її складення) визначено потребу в постійному сторонньому догляді та побутовому обслуговуванні, надаються соціальні послуги з догляду з урахуванням результатів оцінювання потреб потерпілого в соціальних послугах, проведеного згідно із Законом України “Про соціальні послуги”;
-потерпілим, щодо яких відповідно до зазначеного медичного висновку визначено потребу в спеціальному медичному догляді, надаються також медичні послуги відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я, Закону України “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” у межах програми медичних гарантій, зокрема медична послуга з надання мобільної паліативної допомоги (у разі необхідності);
-потерпілим, відповідно до їх індивідуальних потреб, надається соціальна послуга з догляду вдома згідно з державним стандартом, медичні послуги у межах програми медичних гарантій (у разі необхідності), зокрема медична послуга з надання мобільної паліативної допомоги (у разі необхідності);
-соціальні послуги можуть надаватися юридичними особами, фізичними особами — підприємцями, які є надавачами соціальних послуг і яких внесено до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, а також фізичними особами, які надають соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на професійній основі;
-соціальні послуги можуть надаватися потерпілому членом його сім’ї або іншою особою, якщо потерпілий є особою з інвалідністю I групи або особою, яка не здатна до самообслуговування і потребує постійного стороннього догляду.
Витрати на надання соціальних послуг потерпілим відшкодовуються за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Органи Пенсійного фонду України забезпечуватимуть складання списків потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, яких взято на облік на дату набрання чинності цією постановою та які згідно з документальним підтвердженням потребують постійного стороннього догляду, побутового обслуговування та/або спеціального медичного догляду, та протягом трьох робочих днів з дати набрання чинності цією постановою надсилатимуть повідомлення про потерпілих, яких включено до зазначеного списку, виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.
У разі прийняття органами Пенсійного фонду України нових рішень про призначення страхових виплат потерпілим, інформація надається до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад не пізніше ніж протягом двох робочих днів з дати прийняття такого рішення.
Повідомлення від органу Пенсійного фонду України про надання потерпілому соціальних послуг та медичних послуг, зокрема медичної послуги з надання мобільної паліативної допомоги, є підставою для надання соціальних послуг з урахуванням результатів оцінювання потреб потерпілого в соціальних послугах, проведеного згідно із Законом України “Про соціальні послуги”.
Розмір щомісячної компенсації за надання соціальних послуг потерпілому, становить половину розміру мінімальної заробітної плати.
У разі надання такому потерпілому соціальних послуг членами його сім’ї або іншою особою у період з 1 січня 2023 р. до місяця набрання чинності цією постановою витрати за їх надання компенсуються в розмірі половини розміру мінімальної заробітної плати за місяці, в яких фактично здійснювалося надання таких соціальних послуг.
Возможно, это изображение 1 человек, больница и текст
4 травня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних виплат травня та страхових виплат.
На пенсійні виплати спрямовано 494, 8 млн грн.
Пенсії через банківські установи профінансовано по 5 травня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 11 травня.
На субсидії та пільги за квітень 2023 року спрямовано 45,6 млн грн.
На страхові виплати спрямовано 222,3 млн грн (в тому числі 3,5 млн грн на оплату лікарняних).
Возможно, это изображение деньги и текст
НАШІ КОНТАКТИ
Телефони «Гарячої лінії» Головного управління:
 0 800 400 870
 0 800 406 360
 0 800 406 370
Додатковий телефон “гарячої лінії” для дзвінків через Viber, WhatsApp, Telegram +380 66 530 84 71
Телефон «гарячої лінії» для військовослужбовців та деяких інших категорій громадян  0 800 404 670
 Додатково для військовослужбовців та деяких інших категорій громадян діє телефон  +380 66 137 61 95 з можливістю дзвінків через Viber, WhatsApp, Telegram.
Режим роботи: з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00, у пʼятницю з 8.00 до 16.00.
Офіційна електронна пошта: gu@dn.pfu.gov.ua
Ми в соцмережах:
Сторінка в Фейсбук – https://www.facebook.com/dn.pfy
Телеграм-канал – https://t.me/PensFond_dn
Користуйтесь електронними сервісами Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua
Возможно, это изображение карта и текст
ІНФОРМАЦІЯ ПРО СТРАХОВІ ВИПАДКИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ СТАНОМ НА 1 ТРАВНЯ 2023 РОКУ
Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області беруть участь у роботі комісії з розслідування нещасних випадків на підприємствах області.
Дізнайтесь, хто підлягає страхуванню від нещасного випадку  https://is.gd/yTvrvp.
Вимоги до організації та проведення розслідування нещасних випадків відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві http://surl.li/gkxhq.
Про відповідальність за порушення встановленого порядку надання повідомлення дивіться тут  https://is.gd/JfLYRy
У разі настання нещасного випадку на виробництві всі виплати здійснює Пенсійний фонд України.
Подати заяву-розрахунок для здійснення фінансування за лікарняними застрахованим особам та страхових виплат потерпілим на виробництві можна через вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/
Возможно, это изображение текст
04 травня 2023 відбулася «пряма телефонна лінія» начальника управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Олени Овчиннікової.
Громадянам були надані практичні поради щодо вирішення питань пенсійного забезпечення, житлових субсидій та пільг, державного соціального страхування, а також запропоновано ознайомитись з можливістю зручної комунікації з органами Пенсійного фонду через вебпортал ПФУ.
Сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду України на вебпорталі https://portal.pfu.gov.ua – це можливість заощадити час і вирішити питання дистанційно
Возможно, это изображение 5 человек и текст
print