[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

05.04.2023 в 12:17

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ

05.04.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.

Перелік за посиланням –https://bit.ly/3nNXd1m.

04 квітня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних та страхових виплат квітня.

На пенсійні виплати спрямовано 276,3 млн грн.

Пенсії через банківські установи профінансовано по 4 квітня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 9 квітня.

На страхові виплати спрямовано 222,9 млн грн (в тому числі 2,9 млн грн на оплату лікарняних).
#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #пенсії #субсидіїпільги #страховівиплати

Відповідно до частини 1 статті 115 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», право на призначення дострокової пенсії за віком мають:

 особи, хворі на гіпофізарний нанізм (ліліпути), диспропорційні карлики – після досягнення чоловіками 45 років, жінками 40 років та за наявності страхового стажу не менше 20 років у чоловіків і не менше 15 років у жінок;
 особи з інвалідністю по зору I групи – сліпі та особи з інвалідністю з дитинства I групи – після досягнення чоловіками 50 років, жінками 40 років та за наявності страхового стажу не менше 15 років у чоловіків і не менше 10 років у жінок;
жінки, які народили п’ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, матері осіб з інвалідністю з дитинства та тяжко хворих дітей, яким не встановлено інвалідність, які виховали їх до досягнення зазначеного віку, – після досягнення віку 50 років та за наявності не менше ніж 15 років страхового стажу. При цьому особами з інвалідністю з дитинства вважаються також діти з інвалідністю віком до 18 років;
військовослужбовці та деякі інші категорії відповідно до Закону України від 22.10.1993 № 3552-ХІІ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” – після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок;
дружини (чоловіки), якщо вони не взяли повторний шлюб, діти, які стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття, і батьки, яким надано статус сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, відповідно до Закону України від 22.10.1993 № 3552-ХІІ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” – після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок;
 особи, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників, яким на день звільнення залишилося не більше ніж півтора року до досягнення пенсійного віку за умови їх реєстрації у державній службі зайнятості та відсутності підходящої для них роботи, якщо вони мають страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі;
особи, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, яким на день звільнення залишилося не більше ніж півтора року до досягнення пенсійного віку, якщо вони мають страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі.

Перевірити свій стаж та подати заяву на призначення дострокової пільгової пенсії можна через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.

Як авторизуватись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) дивіться за посиланням
https://cutt.ly/n3TzVP4.

Бережіть себе та своїх близьких! Заощаджуйте свій час та користуйтеся онлайн-сервісами вебпорталу не виходячи з дому! 

06 квітня 2023 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “Пряма телефонна лінія” начальника управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Олени Анатоліївни ОВЧИННІКОВОЇ за телефоном 068 868 65 66.

Дивіться графік «прямої телефонної лінії» керівництва та керівників структурних підрозділів Головного управління за посиланням https://bit.ly/41msxUz.

 04 квітня 2023 року головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного Фонду України в Донецькій області Сергій Кондратенко провів зустріч з працівниками АТ «ДТЕК Донецькі електромережі».

Під час зустрічі обговорені питання дотримання вимог законодавства з охорони праці, зокрема, щодо попередження випадків прихованого травматизму та вжиття профілактичних заходів із запобігання нещасним випадкам і професійним захворюванням на підприємстві.

Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

4 квітня 2023 року заступник начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів – начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія ГАВРЮК провела четверте онлайн-заняття «Школи майбутнього пенсіонера» на тему: «Виправлення персональних даних в реєстрі застрахованих осіб. Послуга СМС-інформування: про що інформує, як підключити».

Фахівець Фонду повідомила присутнім, що Реєстр застрахованих осіб є унікальним автоматизованим банком даних, який створено для єдиного обліку осіб, які підлягають соціальному страхуванню. Від точності даних у Реєстрі залежить, як будуть реалізовані соціальні гарантії застрахованих осіб. Вона пояснила, що у разі виявлення некоректних відомостей у Реєстрі необхідно заповнити «Анкету для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб» та завантажити скановані документи, що підтверджують внесені зміни.

Крім того, слухачам повідомлено про механізм підключення послуги смс-інформування. Наголошено, що пенсіонери, які підключать дану послугу, можуть за допомогою засобів мобільного зв’язку дізнатися про тривалість страхового стажу, суму призначеної пенсії та дату її виплати, результати проведеного перерахунку пенсії, поновлення пенсійної виплати, а застраховані особи – довідатися про сплату страхових внесків.

Як самостійно змінити дані в Реєстрі застрахованих осіб, дивіться в інструкції https://bit.ly/3Mj8bpU

 

Сьогодні, 04 квітня 2023 року, начальник відділу обслуговування громадян № 11 Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Юлія Милова провела зустріч з мешканцями Донецької області в гуманітарному хабі м. Дніпра.

Під час зустрічі учасникам заходу надані роз’яснення з питань підтвердження пільгового стажу архівними довідками, індексації пенсійних виплат з 01 березня 2023 року, перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам з 01 квітня 2023 року, добровільного страхування тощо.

Присутнім нагадали про можливість отримання послуг у зручному форматі за допомогою електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України  https://portal.pfu.gov

Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі  https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

 

print