[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

01.04.2023 в 12:31

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Через військові дії наша родина вимушена тимчасово переїхати за кордон, в Республіку Польща. Чи можуть наші батьки-пенсіонери перевести за кордон раніше призначену пенсію для отримання її за місцем перебування?

Так, раніше призначену пенсію можна перевести за кордон, якщо з країною, де ви знаходитеся, підписано відповідну міжнародну угоду.

Між Україною і Республікою Польща існує Угода про соціальне забезпечення від 18.05.2012 року, тому ви можете перевести пенсію. Для цього необхідно:
-Звернутися до територіального органу Установи соціального страхування Польщі ZUS за місцем проживання на території Польщі з відповідним пакетом документів ⬇️ (додається);
-Територіальний орган ZUS заповнить та засвідчить необхідні формуляри та копії документів, надішле їх до відповідного органу Пенсійного фонду України.
-Орган Фонду розгляне документи та винесе відповідне рішення, про яке повідомить ZUS та особу.
-Пенсія переказується щоквартально на особистий (валютний) рахунок пенсіонера, відкритий у польському банку (в грошовій одиниці євро за офіційним курсом Національного банку України).

Необхідні документи:
– паспорт;
– довідка про присвоєння номера UKR PESEL або карта побуту або посвідчення особи;
– пенсійне посвідчення (за наявності);
– довідка з банківськими реквізитами особистого (валютного) рахунку, відкритого в польському банку.

Як оформити пенсію онлайн під час воєнного стану
https://bit.ly/3I7HQIN

Стежте за актуальною інформацією на Фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та Телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Фахівці управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області продовжують консультувати та надавати практичну допомогу мешканцям Донецької області в гуманітарних хабах на території інших областей.

Впродовж тижня відбулися зустрічі з внутрішньо переміщеними особами Донеччини в Івано-Франківську, Одесі, Дніпрі, Умані, Кам’янському, Черкасах і Києві, зокрема у режимі відеоконференції.

Надані вичерпні роз’яснення з питань призначення та перерахунку пенсій, отримання електронних довідок, підтвердження стажу за відсутності трудової книжки тощо.

Фахівці нагадали учасникам зустрічей про можливість отримання послуг в зручному форматі за допомогою електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду: https://portal.pfu.gov

30 березня 2023 року для фахівців відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області проведено онлайн-навчання.

‼️З використанням презентаційних матеріалів докладно роз’яснено порядок приймання документів під час опрацювання звернень з питань отримання страхових виплат, наголошено на особливостях оформлення документів.

Учасники навчання також були проінформовані про умови призначення всіх видів пенсій з урахуванням останніх змін, про мінімальні розміри пенсійних виплат за віковими категоріями, а також ознайомлені з особливостями призначення пенсій прокурорам.

Учасники зустрічі отримали практичні поради та змістовні відповіді на свої питання.

Отримуйте важливу інформацію з питань пенсійного забезпечення, страхових виплат, субсидій і пільг на нашому телеграм-каналі – https://t.me/PensFond_dn

30 березня 2023 року головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Ніна Смаженко провела онлайн-зустріч з працівниками ВП «Управління навантаження збуту та контролю якості вугілля» ДП «Добропіллявугілля-видобуток».

Фахівець фонду ознайомила учасників зустрічі зі змінами в законодавстві про соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві, зокрема, проінформувала про зміни, внесені до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337.

Більше новин та актуальної інформації – на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та в телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ

01.04.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.

Перелік за посиланням – https://bit.ly/3K2tYiV

 

print