[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

11.01.2023 в 15:57

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

10 січня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій січня.

На пенсійні виплати спрямовано 1598,2 млн грн.

Пенсії через банківські установи профінансовано по 10 січня включно.

Пенсії через відділення поштового зв’язку профінансовано по 12 січня включно.

Пенсії військовослужбовців профінансовано в повному обсязі.

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #пенсія #Донеччина #виплати #ВПО

10 січня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області профінансовано страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання
На виплати за соціальним страхуванням спрямовано 204,6 млн грн (в тому числі 0,9 млн грн на оплату лікарняних).

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #страховівиплати #Донеччина #виплати #ВПО

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
11.01.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії та пільги.

Перелік за посиланням – https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid034JrQ45Rh3KX1EDajaSQ927ao5JpdUgPHWiNTEUVFXuGCzAK1SsJwpYKZokomextCl&id=100000482436291

Що змінилося з 01 січня 2023 року для громадян?

По суті, змінюється орган, що буде забезпечувати такі страхові виплати. Отже, відтепер Пенсійний фонд України виплачуватиме:

допомогу по тимчасовій втраті непрацездатності ( “лікарняні”);
допомогу по вагітності і пологах (“декретні”);
допомога на поховання застрахованим особам, в т. ч. потерпілим на виробництві;
одноразові та щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві, членам їх сімей.

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний Фонд України.
Це передбачено Законом України від 21.09.2022 № 2620-IX “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та відповідною постановою Кабінету Міністрів України від 02.12. 2022 № 1350 щодо забезпечення реалізації окремих функцій Пенсійного фонду України.
Зокрема, з 1 січня 2023 року необхідно звертатися до органів Пенсійного фонду України з питань призначення, перерахування та здійснення страхових виплат з відшкодування шкоди, заподіяної потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві та/або професійного захворювання або особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого.
Органи Пенсійного фонду будуть призначати та виплачувати наступні види страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання:
допомога по тимчасовій непрацездатності;
одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності, яка призначається на підставі довідки МСЕК;
страхові виплати, які встановлюються відповідно до ступеня втрати професійної працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку;
виплати у разі переведення на легшу, нижчеоплачувану роботу, коли за потерпілим зберігається його середньомісячна заробітна плата на строк, визначений лікарською консультативною комісією або медико-соціальною експертною комісією;
щомісячні виплати дитині, яка народилася з інвалідністю, внаслідок травмування на виробництві або професійного захворювання її матері під час вагітності;
страхові виплати непрацездатним членам сім’ї у разі смерті потерпілого. Це одноразова допомога сім’ї, одноразова виплата кожній особі, яка була на його утриманні, та щомісячні страхові виплати.
Нарахована сума страхових виплат включається у документи для виплати не пізніше одного місяця з дня прийняття рішення про призначення, перерахування, продовження її виплати.
Щомісячні страхові виплати виплачуються через установи уповноважених банків або національним оператором поштового зв’язку АТ “Укрпошта”, за місцем фактичного проживання отримувача, зазначеного у заяві. Одноразові виплати здійснюються уповноваженими банками.
Ті, хто отримував відповідні виплати у Фонді соціального страхування України, продовжать їх отримувати на рахунки, які зазначені у заявах раніше.
Користуйтеся електронними сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України та отримуйте послуги у зручному форматі!
 Електронні листки непрацездатності
print