[bvi]
  • Українська
  • English

Голова Покровської районної військової адміністрації Андрій БОНДАРЕНКО разом із заступником Володимиром КОЛОСОВИМ перевірили готовність до використання та облаштування бомбосховищ та укриттів в громадах району.

05.04.2022 в 11:48

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Сьогодні в нашій країні триває повномасштабна війна, ідуть бойові дії майже по всій Україні. Водночас ворог стягує величезні бойові сили на Донбас, тому є велика ймовірність, що ситуація в області буде тільки ускладнюватись. Турбуючись про життя, здоров’я і безпеку кожного нашого мешканця, керівництво області, району та громад рекомендує максимальну евакуацію населення не задіяного на оборону, особливо жінок та дітей! Для евакуаціі в кожній громаді району створено евакуаційні пункти, які працюють щоденно! Цей крок треба розглядати, як вимушений та тимчасовий. Але, розуміючи що не всі жителі можуть покинути громади, однією із головних завдань влади є забезпечення їх безпечного перебування під час ймовірних бойових дій. Для цього зараз іде активна робота по облаштуванню бомбосховищ та укриттів.
Голова Покровської районної військової адміністрації Андрій Бондаренко разом із заступником Володимиром Колосовим контролюють цей напрямок роботи з громадами району. Слідкують за тим, щоб всі пристосовані приміщення для захисту населення були в повній мірі готові до їх використання, а саме забезпечені продуктами харчування, питною та технічною водою, генераторами, ліками, засобами гігієни, теплими речами. В укриттях, які будуть охоплювати велику кількість населення, передбачаються локації для забезпечення занятості дітей дозвіллям, в період їх перебування в сховищі. Передбачаються і окремі локації для хворих громадян. Вирішується питання щодо перевода медичних закладів в простіші укриття та підвальні приміщення. Усі громади активно долучились до виконання поставлених задач. Зараз іде розподіл гуманітарної допомоги, яка поступає з Міністерств України та з усіх куточків світу. Заповнюються сховища усім необхідним, та розповсюджується серед верств населення які цього потребують.

print