[bvi]
  • Українська
  • English

Електронна трудова книжка – новий онлайн сервіс Пенсійного фонду України

22.01.2020 в 9:43

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Електронна трудова книжка – новий онлайн сервіс Пенсійного фонду України

Пенсійний фонд України створив новий сервіс на вебпорталі електронних послуг, який дозволяє громадянам переглядати відомості про трудову діяльність.
У «Електронній трудовій книжці» інформація відображається про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця.
Для громадян – це зручний сервіс, який дозволяє дізнаватись детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески.
У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.
Постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 №1084 затверджено Порядок обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи- підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі. Застраховані особи та роботодавці зможуть надавати інформацію про трудову діяльність у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованих електронним підписом.
Відомості про трудову діяльність працівника зберігаються в складі персональної облікової картки застрахованої особи у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом строку, передбаченого частиною третьою статті 20 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Облік трудової діяльності ведеться з метою забезпечення накопичення, зберігання та використання інформації про набуті працівником стаж роботи, освіту, кваліфікацію для підтвердження наявного трудового стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсій та для інших цілей, передбачених законодавством.
СКОРИСТАЙТЕСЯ НОВОЮ ПОСЛУГОЮ- РЕЄСТРУЙТЕСЬ НА ВЕБПОРТАЛІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ portal.pfu.gov.ua

print