[bvi]
  • Українська
  • English

День визволення Донбасу від фашистських загарбників

08.09.2022 в 8:00

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Щороку 8 вересня відзначається знаменна дата – День визволення Донбасу від фашистських загарбників. Цього дня ми віддаємо данину поваги тим, хто героїчно боронив свою землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, вшановуємо пам’ять тих, хто загинув, визволяючи рідний край від нацистських окупантів.
Неймовірно важким був шлях до мирних днів, до того часу, як над Донбасом відгриміли останні залпи війни. Окупація Донеччини тривала 2 роки. За цей страшний період загарбники спричинили нашій землі чимало горя. Плата за волю і свободу життя виявилася величезною: значна кількість полеглих на полях боїв, загиблих в окупації, поранених та ненароджених, десятки тисяч перетворених на руїни міст і сіл. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни та виконав свій священний обов’язок – захищати від загарбників свій рідний край.
Минуло вже багато років з того переможного дня, коли було покладено край поневоленню нашої землі, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій смертоносній війні. І, нажаль, сьогодні нам також довелося побачити на власні очі, що таке війна, що таке відчуття дикого болю в душі, коли здригається рідна земля, спалахують домівки та гинуть мирні жителі. Тим більше розумієш значення слову «мир» і велику складність усіх кроків до нього.Російські війська ведуть окупаційну війну. Але ми віримо в Збройні Сили України, і віримо в перемогу і в те що у нас попереду новий День визволення Донбасу від окупантів.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто звільняв нашу землю від нацистської окупації. Велика шана і подяка воїнам, які вже понад 8 років захищають Україну від російської навали, щоб жахіття війни знов стали минулим і ніколи не повторювалися.

print