[bvi]
  • Українська
  • English

День Чорнобильської трагедії

26.04.2023 в 8:52

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Шановні земляки!

26 квітня, в Україні день пам’яті – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей день, ми згадуємо та вшановуємо ліквідаторів жахливої техногенної катастрофи та молимося за полеглих у боротьбі з мирним атомом. Чорнобильська катастрофа стала найбільшою промисловою аварією в історії людства, спричинила людські жертви, економічні втрати та радіаційне забруднення довкілля.

У 1986 році Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями. Це жахлива трагедія 20 століття.

Сьогодні, ми переживаємо найбільшу трагедію 21 століття – повномасштабне вторгнення російського агресора на територію України. Російський агресор вбиває українців, робить безлюдними сотні тисяч квадратних метрів української землі та погрожує Україні ядерним ударом.

Памʼять про Чорнобиль як символ атому, над яким було втрачено контроль людини, має застерігати людство про ту колосальну небезпеку, яку він несе. Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Пам’ятаємо подвиг ліквідаторів ЧАЕС!

Пишаємося ЗСУ та віримо у Перемогу!

райдержадміністрація,районна рада

 

 

 

print