[bvi]
  • Українська
  • English

9 грудня 2021 року фахівці Покровської райдержадміністрації прийняли участь у навчальному семінарі з питань охорони довкілля та сталого розвитку

10.12.2021 в 14:25

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

9 грудня 2021 року фахівці Покровської райдержадміністрації: Інна КОВАЛЕНКО – начальник відділу з питань екології  райдержадміністрації та Олександр ТАРАСЬЄВ – головний спеціаліст відділу з питань екології райдержадміністрації прийняли участь у навчальному семінарі з питань охорони довкілля та сталого розвитку, якій проводився на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації відповідно до міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 роки».

Мета семінару – впровадження засад сталого виробництва та споживання, популяризації екологічних знань; формування розуміння принципів сталого розвитку та цінності сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

В режимі он-лайн і оф-лайн, під головуванням Тетяни ТИМОЧКО – голови Всеукраїнської екологічної ліги –  були обговорені ряд наступних питань:

  1. Завдання органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади у досягнення глобальних цілей сталого розвитку.
  2. Основні засади інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом у суббасейнах р. Сіверський Донець, Нижнього Дніпра та басейн річок Приазов’я в Донецькій області.

3.Проблемні питання управління відходами в громадах, їх вирішення з урахуванням Концепції управління побутовими відходами в Донецькій області та інших стратегічних документів державного планування.

  1. Запровадження системи моніторингу довкілля: зміни підходу до моніторингу та управління якістю атмосферного повітря.
  2. Збереження природних територій для розвитку рекреації та туризму.

6.Необхідність внесення змін та доповнень в місцеві стратегії/програми розвитку в контексті Указу Президента України від 23.03.2021 року «Про виклики і загрози національної безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації» та рішень уряду України щодо трансформації вугільних регіонів України.

print