[bvi]
  • Українська
  • English

2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь

02.02.2022 в 10:16

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Цього року він проходить під гаслом: «ВОДНО-БОЛОТНІ УГІДДЯ – НА КОРИСТЬ ЛЮДЯМ І ПРИРОДІ»

Всесвітній день водно-болотних угідь – масштабна подія, що поглиблює усвідомлення важливості водно-болотних угідь для людей і планети. Це перша з сучасних глобальних багатосторонніх екологічних угод і єдина, присвячена конкретному типу екосистем – водно-болотним угіддям. Вона відзначає річницю Рамсарської конвенції, прийнятої у 1971 році як міжнародний договір. Відзначається щорічно 2 лютого з 1997 року.

У 2022 році Всесвітній день водно-болотних угідь вперше буде офіційно відзначатися в контексті Організації Об’єднаних Націй – Генеральна Асамблея ООН визнала цю дату міжнародною.

За даними Секретаріату Рамсарської конвенції, водно-болотні угіддя – найцінніша екосистема, ресурси якої людство використовує для задоволення питних потреб і ведення сільського господарства, риболовлі і аквакультури. Для майбутнього планети ми маємо усвідомити важливість припинення руйнування і почати відновлювати водно-болотні екосистеми, берегти джерела прісної води та ощадливо її використовувати. Відзначання Всесвітнього дня водно-болотних угідь є закликом до активнішого залучення фінансового, людського та політичного капіталу збереження водно-болотних угідь та для забезпечення їх розумного і раціонального використання.

print