[bvi]
  • Українська
  • English

15 лютого Україна урочисто вшановує пам’ять учасників бойових дій на території інших держав, а також відзначає 33-ю річницю виведення радянських військ з Афганістану.

15.02.2022 в 23:50

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Афганська війна тривала майже 10 років. У ній взяли участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність.
В Покровському районі відбулись урочисті заходи присвячені вшануванню пам’яті учасників бойових дій, зокрема в Мар’їнці, Курахово, Покровську , Селидово , Добропілля прийняв участь заступник голови Покровської районної Сергій Сажко, який від голови Покровської районної ради Юрія Ключки та голови Покровської райдержадміністрації Андрія Бондаренка і від себе особисто, як ветерана війни в Афганістані звернувся зі словами до присутніх: «Афганську війну можна називати по-різному, але її не можна забути, як і інші війни, бо вони залишили невиліковну рану в душах і серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків… А тому ми згадуємо добрим словом учасників бойових дій, які воювали в Алжирі, Анголі, Бангладеш, Угорщині, В’єтнамі, Єгипті, Іспанії, Ємені, Камбоджі, Китаї, Кубі, Лаосі, Мозамбіку, Монголії, Сомалі, Фінляндії, Чехословаччині, Югославії, Ефіопії. Ми вдячні за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Діти можуть по праву пишатися своїми батьками. Усім вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, довгих років життя, міцного здоров’я, родинного затишку, радості й благополуччя!
Давайте ж і ми з вами будемо пам`ятати подвиги учасників бойових дій, ветеранів, проявляти повагу і розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі… »
Сергій Сажко передав вітання та Почесні грамоти 30 ветеранам за мужність і патріотизм проявлені під час виконання службового обов’язку , захист цілісності та незалежності України, за вагомий розвиток ветеранського руху в Україні військово-патріотичне виховання молоді та взірцеве виконання службового обов’язку від голови Всеукраїнської Асоціації ветеранів Афганістану та АТО Сергія Куніцина
Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих, кому не судилося повернутися з чужих полів битв, та поклали квіти до пам’ятних знаків в м.Покровськ, м.Селидове, м.Мар’їнка та на могилу загиблого в роки Афганської війни Володимира Салії з Курахівської громади .
print