[bvi]
  • Українська
  • English

⚡️Відбулась обласна нарада з питань передання органам Пенсійного фонду України функцій із призначення, нарахування та виплати пільг і житлових субсидій

15.09.2022 в 21:43

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

14 вересня під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної у режимі відеоконференції проведено нараду з питань передання органам Пенсійного фонду України функцій із призначення, нарахування та виплати пільг і житлових субсидій.

У нараді взяли участь керівники Департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, міські, сільські, селищні ради територіальних громад, міські та районні державні адміністрації, районні військові адміністрації, управління соціального захисту населення області.

Від Покровської райдержадміністрації у нараді взяли участь заступник голови Володимир Колосо та начальник управління соціального захисту населення Вікторія Юрченко.

Ключова тема наради, яка була озвучена Юлією Костюніною, запропонована Міністерством соціальної політики України нова модель соціального захисту населення. Вона передбачає роз’єднання та чітке визначення повноважень структур – як по виплаті, так і по контролю та наданню соціальних послуг. У рамках цієї моделі передбачається проведення соціальних виплат за приницпом екстериторіальності через єдину виплатну агенцію – Пенсійний фонд України. Ця нова агенція в структурі ПФ, буде здійснювати адміністрування соціальних допомог, життєвих субсидій та пільг, а також пенсій.

Органи місцевого самоврядування будуть реалізовувати власні повноваження в сфері соціального захисту населення і вилучення невластивих функцій щодо призначення та виплати житлових субсидій, пільг та державних допомог.

Наразі опрацьовуються кадрові питання, вживаються підготовчі заходи щодо передачі вказаних повноважень органам Пенсійного фонду України.

Нова модель системи соціального захисту населення дасть змогу покращити доступність громадян до соціальної підтримки.

 

print