[bvi]
  • Українська
  • English

Щоб уникнути отруєння сальмонельозом, дотримуйтеся наступних правил безпеки:

28.02.2025 в 13:03

Готуйте їжу правильно

М’ясо, птицю, рибу та яйця – добре прожарюйте чи проварюйте.

М’ясо повинно досягати не менше 75°C у середині.

Яйця варіть не менше 7-10 хвилин.

Уникайте сирих яєць (домашній майонез, креми, гоголь-моголь).

Не куштуйте сире тісто та фарш – вони можуть містити сальмонелу.

Дотримуйтеся гігієни на кухні

Ретельно мийте руки з милом після контакту з сирими продуктами, перед їжею та після туалету.
Мийте овочі та фрукти під проточною водою, особливо ті, що їстимете сирими.
Розділяйте продукти – сире м’ясо та яйця не повинні контактувати з готовими стравами.
Окремі ножі та дошки для сирих і готових продуктів – це знижує ризик зараження.

Зберігайте їжу правильно

Швидкопсувні продукти (м’ясо, рибу, молочні вироби) зберігайте в холодильнику при температурі +2…+6°C.
Не залишайте приготовлені страви при кімнатній температурі більше 2 годин.
Молочні продукти купуйте тільки пастеризовані.

Будьте обережні в кафе та на ринках

❌ Не купуйте домашні яйця, м’ясо, молочні продукти без перевірки санітарних служб.
❌ Уникайте салатів із майонезом, якщо не впевнені в їх свіжості.

Дотримуючись цих правил, ви значно знизите ризик отруєння сальмонельозом! 🚫🦠

 

Добропільська філія ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ»

print