[bvi]
  • Українська
  • English

До уваги роботодавців!

08.03.2024 в 12:31

Sorry, this entry is only available in Українська.

Нагадуємо про можливість отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час дії воєнного стану. Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №331.

Компенсація надається за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які отримали довідку про взяття на облік ВПО після 24 лютого 2022 року.

Термін надання компенсації становить:

до 3 місяців — за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб;

до 6 місяців — за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Щомісячний розмір компенсації становить 7100 грн.

Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням https://is.gd/1bbBH9

Подати заявку можна через Єдиний портал державних послуг «Дія» https://is.gd/xNWp5W

Нагадуємо про можливість отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 №696.

  • Право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів.
  • Компенсація включає: основну та додаткову заробітні плати, суму сплаченого єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  • Максимальний розмір компенсації за кожну працевлаштовану особу складає 14200 грн.
  • Виплата компенсації здійснюється за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяців.
  • Компенсація не надається в разі: наявності заборгованості зі сплати єдиного внеску та/ або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; визнання заявника банкрутом або порушення справи про банкрутство.
  • Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням

https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-vpo

print