[bvi]
  • Українська
  • English

До уваги роботодавців!

23.02.2024 в 10:12

Sorry, this entry is only available in Українська.

Уряд збільшив строки та розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Послуга з надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО стала ще зручніше!

Відтепер термін надання такої компенсації становить:

до 3 місяців — за працевлаштування ВПО;

до 6 місяців — за працевлаштування ВПО з інвалідністю.

Щомісячний розмір компенсації становить 7100 грн., а з 1 квітня – 8000 грн.

Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням https://is.gd/1bbBH9

Подати заявку можна через Єдиний портал державних послуг «Дія» https://is.gd/xNWp5W

 

Нагадуємо про можливість отримання компенсації витрат за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.02.2023 №124.

  • 50% витрат на оплату праці отримує роботодавець за працевлаштування осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, а саме: осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше п’яти років.
  • Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування отримує роботодавець за працевлаштування осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, а саме: осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні; осіб, які перебувають в статусі зареєстрованого безробітного понад шість місяців.
  • 50% мінімальної заробітної плати отримує роботодавець за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа осіб: віком до 25 років; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби.
  • Детальніше про послугу можна ознайомитись за посиланням

https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-pracevlashtuvannya-zareyestrovanyh-bezrobitnyh

print